16 juni 2024
17:00

Ope IF 2

Referat: Brunflo FK2 - Ope IF 2

Ja vad säger man efter en sån här match? Vi kan vara överens om att det inte var den mest välspelade matchen på Åkreäng under 2024.
De första 25 minutrarna, 3 pinnar på kontot och 4 gjorda mål är ändå positiva delar och vi fortsätter på vinnarspåret.

Vi startar som sagt riktigt bra och får utdelning till 1-0 genom Alsing på pass från Agnes och har ett riktigt fint spel där vi verkligen gör det vi kommit överens om, att RULLA boll och hitta in centralt på våra centrala mittfältare som har gott om tid att fördela bollarna. Sen gör Agnes 2-0 på ett väl avvägt distansskott men efter det tappar vi allt som vi gjort så bra fram till det.
Vi slarvar, tar inte löpningarna, slår bort bollar och kommer undan lite med blotta förskräckelsen. Ett rejält snack i halvtid om vikten av att våga tro på oss själva och våra medspelare.
Andra halvlek börjar som den första slutade och vi känns trötta och ofukuserade, därför hamnar hjärtat i halsgropen när Ope gör 2-1 i den 67:e minuten men vi replikerar omgående till 3-1 på en frispark av Liv som efter lite fram och tillbaka styrs in av en Opespelare.
Det ger oss lite lugn och ro och i den 86:e minuten kan Emilia fastställa slutresultatet till 4-1 genom ett väl avvägt distansskott över målvakten.
Som sagt inte den bästa matchen och jag kan låta negativ men vi visar att vi kan spela fin fotboll när vi tar det lugnt och fokuserar på vår uppgift blir frustrationen stor när vi gör elementära fel gång på gång.
Guldskon går idag till Agnes som löper konstant och har fina intentioner i det hon gör. Alma och Millan håller ihop försvaret på ett föredömligt sätt och håller Opes anfallare på betryggande avstånd.

En match i veckan, division 2 mot SDFF på onsdag kl.19:30 (OBS matchstart) sen är det midsommarledigt.